هفته گذشته دلار نیوزیلند تحتفشار فروش قرار گرفت. دلار نیوزیلند از داراییهای ریسکی بازار محسوب میشود و به همین دلیل با افت شاخص داوجونز (Dow Jones) آمریکا شاهد تضعیف این ارز کالایی بودیم. همچنین نگرانیها از آینده روابط تجاری آمریکا و چین هم فشارهای فروش بر دلار نیوزیلند را تشدید کرده است.
با این وجود محرک اصلی سقوط NZDUSD، گزارشهای ناامید کننده اشتغال بودند. نرخ بیکاری نیوزیلند در فصل پایانی سال ۲۰۱۸ از ۳٫۹ درصد به ۴٫۳ درصد افزایش یافته و رشد اشتغال هم به پایینترین سطح از سال ۲۰۱۶ رسیده است. این موضوع باعث شده تا شانس کاهش نرخ بهره نیوزیلند در آینده نزدیک به طور قابلتوجهی تقویت شود، که خبر خوبی برای دلار نیوزیلند نیست.
دونالد ترامپ گفته است بدون دیدار با رئیسجمهور چین توافقی در کار نخواهد بود، اخیراً اعلام کرده که تا قبل از پایان آتشبس تجاری با رئیسجمهور چین دیدار نخواهد کرد. آمریکا از ابتدای ماه مارس تعرفههای واردات کالاهای چینی را بالا خواهد برد.
بر همین اساس این هفته همه نگاهها به نشست تعیین نرخ بهره بانک رزرو نیوزیلند خواهد بود. این اولین نشست تعیین نرخ بهره RBNZ از ماه نوامبر است. بانکهای مرکزی جهان برآوردهای اقتصادی را پایین آوردهاند و سیاستهای انقباضی پولی فدرال رزرو (افزایش نرخ بهره) به یک باره به انبساطی تغییر کرده است. در ماه نوامبر انتظار میرفت نرخ بهره آمریکا سه بار در سال ۲۰۱۹ افزایش یابد، اما در حال حاضر پیشبینی میشود که نرخ بهره آمریکا تا پایان سال میلادی تغییری نکند.
همچنین بانک رزرو استرالیا هم گفته است که نرخ بهره میتواند در هر جهتی تغییر کند. بانک رزرو استرالیا دیگر انتظار افزایش نرخ بهره در آینده را ندارد. این خبر موجب سقوط ارزش دلار استرالیا شد و همین سناریو میتواند برای دلار نیوزیلند هم رخ دهد.
با این حال بر خلاف بانک رزرو استرالیا، بانک مرکزی نیوزیلند دیدگاه متعادلی نسبت به آینده دارد. رئیس بانک رزرو نیوزیلند در ماه نوامبر گفته بود که کاهش نرخ بهره یکی از گزینههای پیش روی بانک مرکزی است. همچنین او گفته بود که شاید نرخ بهره در سه ماه سوم سال ۲۰۲۰ افزایش یابد. بر همین اساس سؤالی که فعلاً ذهن همه را به خود مشغول کرده این است که بانک رزرو نیوزیلند تا چه اندازه متمایل به سیاستهای انبساطی یا همان کاهش نرخ بهره است؟
منبع خبر: ایران بورس آنلاین